Parranajo-ohjeita

 

Ajatko partasi oikein?

 

Parranajo on yksi miehen hienoimmista traditioista. Valitettavasti vuosien puutteelliset käytänteet ovat muuttaneet miellyttävän kokemuksen vain arkipäiväiseksi askareeksi. Alla olevat ohjeemme oikeista parranajomenetelmistä ja tuotteiden käytöstä auttavat sinua saavuttamaan miellyttävimmän mahdollisen parranajon. Olemme varmoja, että voimme auttaa sinua vähentämään parranajon aiheuttamaa ihon ärsytystä ja saavuttamaan täydellisen ajotuloksen. Huomaat myös, että perinteinen märkäparranajo on äärimmäisen miellyttävä kokemus.

 

Aivan aluksi suosittelemme, että varustaudut laadukkaalla partahöylällä tai partaveitsellä sekä mäyränkarvasta valmistetulla partasudilla. Hyvä partahöylä on ehdoton edellytys parranajon onnistumiselle. Laadukas partahöylä on oikean painoinen ja tasapainoinen, jolloin sinun ei tarvitse painaa sitä liikaa ihoasi vasten. Muista vaihtaa partaterä säännöllisesti varmistaaksesi, että käytössäsi on aina terävä partaterä. Laadukas mäyränkarvasta valmistettu partasuti on myös välttämätön. Mäyränkarvasuti imee vettä erinomaisesti ja se nostaa ja peittää jokaisen yksittäisen partakarvan partasaippualla mahdollistaen tarkan parranajon.

 

Vaihe 1: Valmistelu

Täydellinen parranajo vaatii huolellisen valmistautumisen. Aja partasi kuuman suihkun aikana tai sen jälkeen jos mahdollista. Lämpö ja kosteus pehmentävät partaa ja avaavat ihohuokosia. Jos kuuma suihku ei ole mahdollinen, aseta kuuma ja kostea pyyhe kasvoillesi 2-3 minuutiksi ennen parranajoa. Tämän jälkeen voit vielä halutessasi levittää iholle partaöljyä, jolloin iho on varmasti hyvin öljytty, partakarvat ovat mahdollisimman pehmeitä ja ihosi on suojattu antaen partaterän liukua sulavasti. 

 

Vaihe 2: Lisää partasaippua

Verrattomaan ajonautintoon suosittelemme käyttämään glyseriinipohjaista partacremeä tai partasaippuaa, joka vaahtoaa veden kanssa, ja joita tulisi käyttää partaöljyn jälkeen. Pieni määrä partacremeä sekoitettuna veteen luo runsaan ja pehmentävän vaahdon. Mitä perusteellisempi vaahdotusprosessi sitä parempi parranajo. Hiero pieni määrä partacremeä partaasi partasudilla pyörein liikkein. Jos et vielä omista mäyränkarvasutia, suosittelemme investoimaan sellaiseen pikaisesti. Huuhtele suti huolellisesti vedellä käytön jälkeen ja kuivaa ravistamalla.

 

Vaihe 3: Parranajo

Käytä parranajossa laadukasta perinteistä partahöylää tai -veistä, jonka varren paino ja tasapaino mahdollistavat parranajon tarkan hallinnan. Tylsä terä on suurin syy viiltoihin ja poltteluun. Suosittelemme ajamaan parran kasvusuuntaa myöten tai poikittain, mutta ei suoraan vastakarvaan. Vastakarvaan höylääminen on toinen merkittävä polttelun ja sisään kasvavien partakarvojen aiheuttaja. Useimmilla miehillä myötäkarvaan ajaminen tarkoittaa esimerkiksi kaulan kohdalla sitä, että ajon tulisi suuntautua alhaalta ylöspäin. Liu'uta partahöylää hellävaraisesti iholla pitäen samalla vapaalla kädellä ihoa kireällä ajon aikana. Perinteistä partahöylää ei terien terävyyden vuoksi tarvitse painaa ihoa vasten. Oikea ajokulma on tärkeä tekijä onnistuneessa parranajossa partahöylällä. Parhaan ajotuloksen saamiseksi terän tulisi olla noin 30 asteen kulmassa ihoa vasten. Liian pienessä kulmassa partaterä ei aja partaa lainkaan ja toisaalta liian suuressa kulmassa terä raastaa ihoa. Huuhtele partahöylä säännöllisesti, jotta vältät terän tukkeutumisen. Lisää partacremeä tai partasaippuaa tarvittaessa. Toista parranajo toiseen kertaan tarvittaessa.

 

Vaihe 4: Rauhoittelu ja kosteutus

On tärkeää painottaa, että aftershave on prosessi - ei vain tuote. Huuhtele kasvosi kylmällä vedellä sulkeaksesi ihohuokoset. Taputtele sen jälkeen iho kuivaksi. Käytä aftershave-tuotetta ihon rauhoittamiseen ja kosteuttamiseen. 

Kategoriat

Valmistajat